Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 12,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdai kamatdöntését követően egy picit kiábrándultak a befektetők, mivel a várható lépések még bizonytalanok. Sokan azt árazták, hogy idén további kamatvágások lesznek, a jegybank azonban végül nem ezt kommunikálta, hanem azt, hogy a beérkező adatok függvényében fognak további lépéseket tenni - mondta.

Európában minimális mértékű emelkedés volt a BÉT zárása előtt. Az Egyesült Államok részvénypiacai is kiheverték a szerdai esést, és pluszban vannak - mondta a szenior elemző. A hazai piaccal kapcsolatban kiemelte az OTP közel 2 százalékos esését, hozzátéve, hogy nem volt olyan cégspecifikus hír, ami ezt indokolhatta volna. Az elmúlt napokban elég nagy korrekció indult, a korábbi emelkedés után profitrealizálásba kezdtek a befektetők - mutatott rá.

A Mol a péntek hajnalban megjelenő gyorsjelentés előtt emelkedni tudott, a következő napokban a jelentés tartalma határozza majd meg az árfolyam mozgását.

A forint a csütörtöki visszaerősödés után ismét gyengülésnek indult mind az euróval, mind a dollárral szemben. A forint a BÉT zárása előtt 327,15-ön állt az euróval szemben. Hozzátette, az euró/forintnál 327,50-nél van egy nagyon fontos szint, ha azt áttöri az árfolyam, felmehet 330-ig, a dollárral szemben pedig megcélozhatja a 300-as szintet, ha folytatódik a forintgyengülés. Hozzátette, ez is annak következménye, hogy a Fed nem adott egyértelmű jelzéseket a további kamatpályát illetően. Ha azt kommunikálták volna, hogy további kamatvágások jönnek, az jót tett volna a forintnak - mondta Varga Zoltán.

A Mol 4 forinttal, 0,13 százalékkal 3004 forintra erősödött, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 220 forinttal, 1,79 százalékkal 12 080 forintra csökkent, forgalmuk 7,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,35 százalékkal 429 forintra nőtt, forgalma 75,2 millió forint volt.

A Richter-papírok 25 forinttal, 0,48 százalékkal 5160 forintra gyengültek, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4333,85 ponton zárt csütörtökön, ez 14,88 pontos, 0,34 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!