Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest, a legnagyobb mértékben az OTP esett.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint negatív korrekciós hangulat uralkodott a nemzetközi részvénypiacokon, emiatt visszaesés volt a BÉT-en is. Az elemző szerint ennek mértéke azonban nem túl nagy, így bízni lehet abban, hogy hamarosan fordul a hangulat. Úgy vélte, az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokról érkező hírek befolyásolhatják majd a következő napok, hetek irányát a részvénypiacokon.

Hazai piacmozgató hír nem volt a szenior elemző szerint. Megjegyezte, hogy a Richter pénteki sajátrészvény-vásárlása - amelyet hétfőn jelentett be - valószínűleg az év végi bónuszkifizetésekhez kapcsolódik. Úgy vélte, a vásárlások várhatóan folytatódni fognak, ami támaszthatja a gyógyszerpapír árfolyamát.

A forint délelőtt kicsit gyengült, majd visszaerősödött. A szenior elemző szerint a jegybank hétfőn publikált, az inflációs célkövetési rendszer esetleges felülvizsgálatáról szóló tanulmánya tartja izgalomban a piaci szereplőket.

A Matolcsy György, a jegybankelnök és más jegybanki vezetők tanulmánya szerint a digitális átalakulás kezdetén felmerül az a kérdés is, hogy a jelenlegi rendszerek képesek-e megfelelően mérni a gazdaságok és azon belül az infláció mozgásait. Mint írták, a digitális fejlődés nemcsak a gazdaság keresleti-kínálati viszonyait alakítja át, hanem az infláció-, és általában a gazdasági teljesítmény mérését is új alapokra helyezheti, a digitális kor inflációja alapvetően eltérhet a 20. századi normáktól.

A Mol árfolyama 24 forinttal, 0,79 százalékkal 3020 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 200 forinttal, 1,42 százalékkal 13 840 forintra esett, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1,50 forinttal, 0,34 százalékkal 440 forintra erősödött, forgalma 812,6 millió forint volt.

A Richter-papírok 10 forinttal, 0,18 százalékkal 5580 forintra gyengültek, forgalmuk 717,6 millió forintot ért el.

A BUMIX 3882,90 ponton zárt hétfőn, ez 47,58 pontos, 1,21 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!