Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: a magyar tőzsde gyengén teljesített, főleg a Mol és az OTP esése miatt.

Hozzá tette azonban azt is, hogy egész Európában eléggé rossz volt a hangulat, a német DAX index is közel fél százalékkal, a francia index 0,2 százalékkal csökkent.

Az amerikai piacon a vezető elemző szerint iránykeresést látni, míg reggel enyhe mínuszban voltak a tőzsdék, a BÉT zárása előtt a Dow Jones index már enyhe pluszban, a többi index mínuszban volt. Kockázatkerülés jellemző a piacokon, ami megszenvedett a magyar tőzsde is. Kiemelte továbbá, hogy a nemzeti fizetőeszköz benézett 335 forint alá is a reggeli kereskedésben, a BÉT zárása előtt 334,70 forint körül volt az euróval szemben.

A Mol árfolyama 62 forinttal, 2,01 százalékkal 3016 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,58 százalékkal 13 750 forintra esett, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 440 forintra gyengült, forgalma 409,9 millió forint volt.

A Richter-papírok 35 forinttal, 0,62 százalékkal 5720 forintra erősödtek, forgalmuk 2,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3976,29 ponton zárt szerdán, ez 24,63 pontos, 0,62 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!