Hozzátette: a Richter árbevételének 90 százaléka nem Magyarországról származik, a kívülről jövő nyereséget viszont Magyarországon használják fel.

Bogsch Erik kifejtette: eltökéltek abban, hogy a Richter magyarországi központban maradjon, és ehhez a mindenkori kormányzattól segítséget kaptak, a magyar állam részesedése a cégben több mint 25 százalék, ami lényegében blokkoló kisebbség.

Elmondta, a Richter tradicionálisan erős szteroid kutatás-fejlesztésben, ennek köszönhető, hogy egyedülállóan széles fogamzásgátló termékpalettával rendelkeznek, a kémiai gyártási tudásuk a világon az egyik legnagyobb.

A magyar szakemberek nagyon jók, bár az oktatás gyengült, de még mindig vannak kiváló tanszékek, egyének, akiket igyekeznek megtartani, hogy a tehetséges embereknek Magyarországon adjanak lehetőség tevékenységükhöz - mondta Bogsch Erik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!