Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma 56,1 milliárd forint volt az előző kereskedési héten elért 44,6 milliárd forint után, a vezető részvények árfolyama a Magyar Telekom kivételével gyengült.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-hez eljuttatott elemzésében rámutatott: a BUX ezen a héten lemaradó volt a nyugat-európai indexekhez képest, a régióban pedig egyedül a cseh index tudott erősödni. A hazai vezető részvények közül a Mol és az OTP alulteljesített, de a Richter is csökkenéssel, míg a Magyar Telekom kis plusszal zárta heti kereskedését.

Hétfőn a Magyar Telekom bejelentette, hogy a T-Systems maximálisan 1,2 milliárd forintért felvásárolja az SAP technológiára specializálódott ITgen Kft.-t, a tranzakció várhatóan az év végén zárul le. A bejelentés nagy meglepetést nem jelentett az Equilor szerint, az akvizíciós lépés illeszkedik a cég IT vonalának növekedési és bővítési terveibe. A végleges vételár függ az ITgen 2018-as, 2019-es és 2020-as pénzügyi teljesítményétől.

A Goldman Sachs elemzője 567 forintról 574 forintra emelte célárfolyamát a Magyar Telekom esetében, továbbra is semleges/semleges ajánlás mellett.
A Richter folytatta sajátrészvény-vásárlásait a héten. Hétfőn tízezer részvényt vásároltak a BÉT-en, 6974 forintos átlagáron.

Kedden 25 ezer részvényt vett a Richter, az átlagár 6959 forint volt. Szerdán 27,9 ezer részvényt vásárolt a társaság 6938 forintos átlagáron, csütörtökön pedig 25,1 ezer részvény vásárlására került sor 6856 forintos átlagáron.

Szerdán a Goldman Sachs 10 000 forintra emelte célárfolyamát az OTP esetében a korábbi 9600 forintról, továbbra is semleges/semleges ajánlás mellett. A lengyel Dom Maklerski mBanku elemzője tartásról gyűjtésre javította az OTP részvények ajánlását csütörtökön, a célárfolyam változatlanul 10 901 forint - hívta fel a figyelmet elemzésében az Equilor.

A Molra is érkezett célárfolyam-módosítás csütörtökön, a Dom Maklerski mBanku 3077 forintról 3104 forintra emelte célárfolyamát az integrált olajszolgáltatóra, továbbra is tartást javasolva.

Pénteken a Mol tette közzé szokásos havi marzs adatait. A csoportszintű finomítói marzs 6,9 dollár/hordóról 5,8 dollár/hordóra csökkent. A petrolkémiai marzs 484 EUR/tonnáról 399,7 EUR/tonnára esett vissza, ilyen alacsony érték 2014 szeptembere óta nem volt - jelezte az Equilor.

A BÉT-en a vezető részvények közül csak a Magyar Telekom árfolyama emelkedett a héten, a papír 0,21 százalékos erősödéssel, 469 forinton zárt pénteken, heti forgalma csaknem 923 millió forint volt.

A Mol egy hét alatt 6,52 százalékkal gyengült, a papír pénteken 2981 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 11,37 milliárd forintot tett ki.

Az OTP árfolyama 4,34 százalékkal csökkent a héten, a részvény 9930 forinton zárt pénteken, heti összforgalma meghaladta a 22,27 milliárd forintot.

A Richter a héten 1,79 százalékkal gyengült, pénteken a kereskedést 6795 forinton fejezte be, összforgalma 8,51 milliárd forint volt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4078,93 ponton zárt pénteken, 2,07 ponttal, 0,05 százalékkal gyengült az előző héthez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!