Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemzetközi piacokon mínuszos kereskedés látható, emiatt csökkenéssel kezdődhet a Budapesti Értéktőzsdén a keddi kereskedés. A befektetők alapvetően az iráni-amerikai konfliktus, a hétvégi G20 csúcstalálkozó alakulására figyelnek. A BÉT-en a nemzetközi folyamatokon túl a délutáni kamatdöntésre érdemes figyelni, várakozások szerint a monetáris tanács nem változtat az alapkamaton, a monetáris politika feltételein - jósolta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint is kissé negatív hangulatban indulhat a keddi kereskedés a BÉT-en, mivel a nemzetközi befektetői hangulat nem mondható kedvezőnek.

Az Equilor szenior elemzője arról is beszélt, hogy a vezető részvények közül az OTP hétfőn kis híján megérintette a 200 napos mozgóátlagot, amely 11 563 forintnál képez fontos támaszt, kedden ismét felé indulhat, és letörése esetén további csökkenés jöhet a bankpapír árfolyamában. Szerinte a Mol árfolyama a 3050 forintos támasz felé mozdulhat, a Magyar Telekom árfolyamában pedig 405-410 forint között található a fontosabb támasz-zóna.

Megkezdte a Mol követését a VTB Capital, amelynek az elemző 3500 forintos célárfolyamot határozott meg tartási ajánlás mellett. A szakértő rövid távon nem lát árfolyamot érdemben befolyásoló katalizátort, és a részvényárfolyam érdemi emelkedését véleménye szerint fékezi az új vegyipari beruházások korlátozott profittermelő képessége.

A pozitív kivételt a Richter jelenti, hétfőn jelentős erősödést követően az 5200 forintos szint felett tudott zárni a gyógyszergyártó árfolyama, és hamarosan az 5300 forintos szint felé veheti az irányt. Utóbbi részvény technikai képe mondható egyedül pozitívnak a vezető papírok közül - írja elemzésében Varga Zoltán.

A prémium kategóriában kereskednek az Autowallis papírjával keddtől, a kibocsátó június 7-én kezdeményezte az átsorolást - emelte ki Varga Zoltán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 87,88 pontos, 0,22 százalékos emelkedéssel, 40 475,09 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest. A Mol árfolyama 2 forinttal, 0,06 százalékkal 3104 forintra csökkent, 907,3 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,34 százalékkal 11 710 forintra esett, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 2,50 forinttal, 0,60 százalékkal 414 forintra gyengült, forgalma 186,1 millió forint volt. A Richter-papírok 85 forinttal, 1,66 százalékkal 5210 forintra erősödtek, forgalmuk 699,2 millió forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!