Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BUX indexkosárba új részvényként bekerül a 4iG, az AutoWallis és a BIF. A jelenlegi indextagok közül az Émász és a Rába másodszor nem teljesítették a minimum feltételeket, így részvényeik kikerülnek belőle.

A kosár március 18-ától az alábbi 16 részvényt tartalmazza: 4iG, AutoWallis, ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, BIF, CIG Pannónia, Graphisoft Park SE, Konzum, Magyar Telekom, Mol, Opus Global, OTP Bank, PannErgy, Richter Gedeon, Takarék Jelzálogbank, Waberer's. A legnagyobb, 36,71 százalékos súllyal az OTP szerepel, a Mol-részvények súlya 29,50 százalék, a Richter-papíroké 20,38 százalék. A negyedik legnagyobb súlyú részvény, a Magyar Telekom 6,50 százalékot, az ötödik Opus 1,65 százalékot képvisel a BUX kosarában.

A kis- és közepes kapitalizációjú részvényeket tartalmazó BUMIX-indexbe új részvényként az AKKO Invest kerül, míg a Csepel, az ENEFI, a Rába és a Zwack kikerülnek az indexből.

A BUMIX kosár március 18-ától az alábbi 15 részvényt tartalmazza: 4IG, AKKO Invest, AutoWallis, ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, BIF, CIG Pannónia, Graphisoft Park SE, Konzum, Masterplast, Nordtelekom, Opus Global, PannErgy, Takarék Jelzálogbank, Waberer's. A BUMIX-indexben az Opus a legnagyobb súlyú részvény 17,28 százalékkal, majd a Konzum következik 12,45 százalékkal. A Graphisoft Park 10,66 százalékos, a BIF 10,36 százalékos súllyal szerepel. Az ötödik legnagyobb papír, a CIG Pannónia részaránya 9,95 százalék, ettől alig marad el a 4iG, 9,22 százalékkal.

Enyhe index- és forgalomnövekedéssel zárt múlt héten a BUX.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!