Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kereskedési idő végén a páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,46 százalék, a Stoxx 600 index 0,38 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,58 százalék veszteséget mutatott - írta az MTI.

A nem hivatalos záróadatok szerint a londoni FTSE-100 index 1,26 százalék, a frankfurti DAX index 0,50 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,25 százalék csökkenéssel fejezte be a szerdai kereskedést. Madridban 0,77 százalék, Milánóban 1,79 százalékos indexcsökkenéssel zárt a tőzsde.

A negatív fordulatot a világkereskedelmi feszültség fokozódásával szemben újraéledt aggodalmak váltották ki. Médiajelentések szerint a Trump adminisztráció 25 százalékos importvámot tervez kivetni kínai termékek újabb 200 milliárd dolláros tételére.

A nap vesztesei a kereskedelmi aggodalmak miatt a nyersanyagipari ágazat papírjai lettek. A Rio Tinto részvénye például négy százalékkal gyengült a cég első fél évi nyereségének 12 százalékos növekedése ellenére is.

Az olajár az amerikai készletek és az OPEC termelésének a növekedése hatására csökkent szerdán. Az európai piaci záráskor a Brent nyersolaj ára 2,29 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 72,51 dolláron, a WTI ára pedig 1,67 százalékkal 67,61 dollárra csökkent.

Az euró árfolyama 0,23 százalékkal 1,1665 dollárra gyengült. Az arany ára a dollár erősödésével párhuzamosan csökkent, a határidős jegyzés legközelebbi kontraktusa 0,61 százalékkal unciánként 1216,20 dollárra ment le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!