Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Biztató kezdet után megfordult a hangulat a magyar piacon, a BUX több mint 0,8 százalékos eséssel zárt. A nap vesztese a Mol és az OTP volt. A forint a reggeli erősödés után zárásra 314 forint fölé gyengült újra. A nyugat-európai tőzsdék emelkedéssel tudtak zárni, például a német DAX index 1,6 százalékos emelkedést produkált - mondta Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1-en.

A forint és a forinteszközök lekövették a régiós folyamatokat. A kelet-európai piacok esését azzal magyarázta, hogy a Fed szerda esti ülésén nem várnak kamatemelést, de világos iránymutatásra számít a piac. Mivel a délután publikált amerikai munkaerőpiaci adatok is nagyon jók lettek, a kelet-európai eszközöket elkezdték eladni, ennek tudható be, hogy a régió Nyugat-Európával ellentétesen mozgott - mondta.

A Mol 80 forinttal, 2,66 százalékkal 2922 forintra gyengült, 3,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,70 százalékkal 11 270 forintra esett, forgalmuk 8,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,44 százalékkal 452 forintra erősödött, forgalma 265,1 millió forint volt. (Áprilisban állta a sarat a tőzsde.)

A Richter papírok árfolyama 90 forinttal, 1,71 százalékkal 5345 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!