Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden az MNB monetáris tanácsa mínusz 0,05 százalékról mínusz 0,15 százalékra csökkentette az egynapos MNB-betét kamatát és 75 milliárd forintban korlátozta a három hónapos jegybanki betét év végétől fennálló állományát, és ezzel lefelé nyomta a másodlagos értékpapírpiacokon a hozamokat.

Kedden a három hónapos diszkont kincstárjegy hozamát leszámítva az összes referenciahozam csökkent. Legjobban az 5 éves és a 10 éves államkötvények referenciahozama mérséklődött, amelyek 4 bázisponttal mentek lejjebb, 1,32 százalékra, illetve 2,78 százalékra.

Kedden a diszkont kincstárjegyek másodpiaci hozamai már mind negatívak voltak. A 3 hónapos dkj hozama mínusz 0,02 százalék volt, a 6 hónapos dkj hozama szintén mínusz 0,02 százalék, a 12 hónapos dkj hozama pedig mínusz 0,01 százalék.

Szerdán az összes másodpiaci hozam csökkent. A diszkont kincstárjegyek hozamai mind negatív tartományban maradtak, a hathónapos diszkont kincstárjegy hozama csökkent a legjobban, 3 bázisponttal, így elérte a mínusz 0,05 százalékos szintet.

Az államkötvények közül az 5 éves és a 10 éves papírok hozama is 7 bázisponttal csökkent, míg a 15 éves papírok hozama 8 bázisponttal ment lejjebb. Az 5 éves papírok átlagos referenciahozama így 1,25 százalékra esett, a 10 éves államkötvényeké 2,71 százalékra, a 15 éves papíroké 3,34 százalékra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!