Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vegyesen zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 12,94 ponttal, 0,05 százalékkal, 25 282,93 pontra esett. Új rekordot könyvelhetett el azonban az S&P 500-as mutató, amely 4,55 ponttal, 0,17 százalékkal gyarapodott, és 2747,7 ponton fejezte be a napot, valamint a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója is, amely 20,83 ponttal, 0,29 százalékkal emelkedett, és 7157,39 ponton zárt.

A Dow Jones az elmúlt héten első alkalommal lépte át a 25 ezer pontos határt és ezer pont emelkedés megtételéhez mindössze 23 kereskedési napra volt szüksége, történetében a legrövidebb időre. Az S&P-500 index a 2700 pontos, a Nasdaq Composite a 7000 pontos határt lépte át első alkalommal.

A héten indul a negyedik negyedévi vállalati eredmény-beszámoló szezon. Az elsők között teszi meg beszámolóját a nagyobbak közül a Bank of America, a Goldman Sachs, a J.P. Morgan Chase, a BlackRock és a Wells Fargo - írta az MTI.

A tőzsdei cégek nyereségkilátásainak a megítélése nehéz feladat elé állítja a befektetőket a múlt hónapban elfogadott adóreform tükrében, ami 35 százalékról 21 százalékra csökkenti a társasági adót. Tavaly október óta az adóreform-törvényjavaslat vitája során az elemzők átlagban három százalékkal növelték az S&P-500 index tagvállalataira adott nyereség-előrejelzéseiket.

A nap kiemelkedő eseményei közé tartozott a GoPro részvényének 33 százalékos gyengülése rekord alacsony árfolyamra. A sportkamera gyártó vállalat a várakozásoktól elmaradó karácsonyi értékesítésekről számolt be. Közölte egyúttal, hogy felhagy a drón-üzletággal.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!