Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyértelmű eladói nyomás mutatkozik a magyar állampapír piacon a forint hanyatlásával párhuzamosan, a referenciakötvényeknél mintegy 15 bázisponttal vagyunk feljebb a tegnap délutáni szintekhez képest. A 3 éves papír hozama 7,65% körül, az 5 évesé 7,90% körül, a 10 évesé 8,25% körül mozog.

Az 5 éves CDS-felár (bróker jegyzések alapján ma délelőtt 580 bázispont körülre ugrott a tegnapi 540 bázispont körüli záró szinthez képest, azaz egyre közelebb jár a Lehman Brothers 2008 őszi bukása uráni pánikban kialakult 630 bázispontos abszolút csúcshoz.

A londoni forrás azt hangsúlyozta: sokan negatívan tekintenek a forint kilátásaira a magyar kormány gazdaságpolitikai hitelességének jelentős csökkenése miatt. Az egyik nagy londoni bankház Magyarországgal foglalkozó elemzője szerint az lenne a legfontosabb, hogy a hitelességet minél hamarabb helyreállítsa a magyar kormány.

Kedden az ÁKK adatai szerint 8,1 százalékra emelkedett a 10 éves referenciahozam (ezt mutatja alábbi grafikonunk is, a szerdai értékek még nem szerepelnek), ami egy hónapos csúcsnak felel meg.

A Portfolio.hu-nak nyilatkozó budapesti állampapír-kereskedő szintén kiemelte, hogy nincs forgalom az állampapírok másodlagos piacán, a vevők ugyanis háttérbe vonultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!