Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti tőzsde 0,3 százalék, a párizsi tőzsde 0,4 százalék, a londoni pedig 0,6 százalék veszteséggel kezdheti a kereskedést.

A május elsejei ünnepek miatt Európa vezető tőzsdéi közül csupán kettő volt nyitva szerdán, a brit és a dán. A londoni index 0,44 százalék veszteséggel, a dán tőzsdeindex 0,30 nyereséggel fejezte be a szerdai kereskedést. Kedden az európai tőzsdék nyereséggel zártak. Frankfurt 0,13 százalékkal, Párizs 0,10 százalékkal, Madrid 0,55 százalékkal, Milánó 0,43 százalékkal emelkedett. Az amerikai tőzsdék emelkedtek.

Csütörtökön az euróövezet és a nagy euróövezeti tagállamok áprilisi feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexei befolyásolhatják a tőzsdei árfolyamok alakulását. Negyedéves eredménybeszámolót egyebek között a Fresenius, a Hugo Boss, a Siemens Healthineers, a Volkswagen és a Zalando, valamint az ABB, a BNP Paribas és a Royal Dutch Shell vállalatok tesznek közzé.

Az olajár csütörtökön az amerikai termelési és készletezési rekord miatt szerdán bekövetkezett csökkenést folytatta. A nyersolajkészletek 2017 szeptembere óta a legmagasabbra emelkedtek a múlt héten az Egyesült Államokban, a kitermelés pedig napi 12,3 millió hordóval rekordot ért el.

Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a Brent hordónként 71,93 dolláron 0,35 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben, a WTI ára pedig 0,33 százalékkal 63,39 dollárra csökkent.

Kedden az olajár nagy, másfél százalékos emelkedést ért el, a Brent nap közben 73 dollár felett is járt. A múlt héten pedig a Brent 75 dollár felett állított be hathavi csúcsot. Az év eleje óta az olajár már harminc százalékkal emelkedett az OPEC termeléskorlátozása, a venezuelai exportfennakadások és az Irán elleni amerikai szankciók miatt.

Az euró jegyzése 0,12 százalékkal 1,1207 dollárra emelkedett, az arany ára 0,74 százalékkal unciánként 1274,75 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!