Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vételár 4,3 millió lengyel zloty, azaz 339,8 millió forint volt, a tranzakció az aláírás napján sikeresen lezárult - írja az MTI a közlemény alapján.

Az akvizícióval a társaság megerősíti a lengyel hitelközvetítői piacon betöltött pozícióját, és mintegy 60 százalékkal növeli a cégcsoport által Lengyelországban közvetített hitelek volumenét.

A tájékoztatás szerint az ATG a lengyel piac meghatározó hitelközvetítője, közvetített hitelvolumenének értéke 2019 első három negyedévében 676 millió lengyel zlotyt (mai árfolyamon 52,8 milliárd forint) tett ki. A felvásárolt cég ügynöki tevékenységre szakosodott, a jelzáloghitelek mellett üzleti szolgáltatásokkal és biztosításokkal is foglalkozik.

A Duna House Group a Metrohouse Franchise S.A. 2016-os felvásárlásával lépett be a lengyel piacra, 2018 novemberében tovább erősítette jelenlétét a GoldFinance akvizíciójával, amely után a jelenlegi a cégcsoport a harmadik felvásárlása az országban.

Az ATG csatlakozása újabb lépés a Duna House Group lengyelországi hitelpiaci pozíciójának megerősítésében. A mostani ügylet lezárásával a cégcsoport égisze alatt több mint 700 hitelszakértő fog dolgozni Lengyelországban, akik folytatják a szoros együttműködést a cégcsoport ottani, Metrohouse ingatlanközvetítő hálózatával. A Duna House lengyelországi csoportja így több mint 120 Metrohouse és GoldFinance irodával, valamint több mint 1300 ingatlan- és hitelszakértővel áll az ügyfelek rendelkezésére.

A vállalat nyereséggel zárta a tavalyi évet Lengyelországban, és továbbra is elkötelezett a lengyel piac iránt. Az akvizíciónak várhatóan az első negyedévtől pozitív hatása lesz a lengyel tevékenység adózott eredményére. A menedzsment összességében 4-5 éves megtérüléssel tervez, és bízik abban, hogy a még erősebb piaci pozíció eredményeképpen a további növekedés is felgyorsul a piacon - mondta Guy Dymschiz, a Duna House cégcsoport igazgatóságának elnöke.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!