A londoni FTSE 100 0,4, a frankfurti DAX 1,7, a párizsi CAC-40 pedig 0,8 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. A Stoxx Europe 600 indexe 1 százalékos nyereséget ért el. A milánói FTSE MIB 1,1, a madridi IBEX-35 1,3 százalékkal erősödött. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,17 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

Szerdán az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások eredményességét övező remények adtak lendületet az emelkedésnek, miután Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója jelezte, hogy várakozásai szerint további haladást érnek el a héten az amerikai-kínai tárgyalásokon. Robert Lighthizer amerikai kereskedelmi főképviselő és Steven Mnuchin pénzügyminiszter a múlt héten Pekingben egyeztetett Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettessel, szerdától pedig Washingtonban folytatódnak a tárgyalások Liu Ho részvételével. A londoni piaci hangulatot befolyásolta a brexittel kapcsolatos bizonytalanság is - írja az MTI.

Ágazati szinten a szerdai kereskedés egyik nyertese a kereskedelmi optimizmus következtében az autóipar volt, a nyersanyagkapcsolt vállalatok is jól teljesítettek. A nagyvállalatok között a ProSiebenSat.1 német médiacég részvényárfolyama csaknem 6 százalékos nyereséggel zárta a napot annak folytán, hogy ismét olyan hírek jelentek meg, hogy a vállalat egyesülhet az olasz Mediasettel.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a DJIA indexe 0,2, az S&P 500 0,4, míg a Nasdaq 0,8 százalékkal erősödött.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 15 cent (0,22 százalék) mínusszal, 69,22 dolláron állt, míg a WTI olajfajtát 0,4 százalékos esést követően 62,34 dolláron jegyezték.

Az arany unciánkénti ára 0,03 százalékkal, 0,45 dollárral 1295,85 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1245 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1230 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!