A zárás utáni kereskedésben hatalmasat zuhant a Facebook-részvények árfolyama tegnap Amerikában. A monitorok adatai szerint 20 százalékkal, 173,5 dollárig esett a gyorsjelentés közzétételét követően a részvények árfolyama. Ezzel a közösségi médiacégnek újabb történelmi rekordot sikerült felállítania: eddig az amerikai tőzsdéken soha nem csökkent még egyik napról a másikra egy cég értéke annyival, mint amennyivel a Facebooké lesz kevesebb, ha a mai nyitáskor is itt tartózkodik majd az árfolyam.

A 20 százalékos áresés azt jelenti, hogy a cég piaci értéke egyik napról a másikra 151 milliárd dollárral csökkenhet - hívta fel a figyelmet a Bloomberg. Az egynapos áresésekben eddig az Intel vezetett, a chipgyártónak egyszer 91 milliárd dolláros piaci értékvesztést sikerül összehoznia. A ranglistán a következő a Microsoft 77,2 milliárd dollárral, s csak utána jön az Apple 59,6 milliárddal.
A 151 milliárd dollár nagyságát jól érzékelteti, hogy az mostani euró/dollár árfolyamon számolva nagyjából Magyarország egy éves GDP-jével megegyező összeg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!