A vállalat igazgatótanácsa 2013-ban kinyilvánította, hogy az INA vagy piacgazdasági alapokon működik, vagy pedig kivásárolják a magyar részesedést. A folyamat azóta is tart, a Mol nyitott a tárgyalásra, "nagy türelemmel és tisztelettel" várják a horvát fél ajánlatát - mondta Kara Pál.

A svájci szövetségi bíróság pénteki ítéletével végleg lezárult a Mollal szemben 2014 elején indított eljárás, amely szerint a magyar fél korrupcióval szerezte meg az INA irányítását, nem teljesítette a részvényesi szerződésben vállalt befektetéseit és megsértette a kereskedelmi társaságokra vonatkozó horvát törvényeket. Az igazgató szerint az ítéletben foglaltakat végre kell hajtani, Horvátország nem vitathatja a szerződések érvényességét és az INA irányításának kérdését - írta az MTI.

Legutóbb Igor Secin, a Rosznyefty vezetője a Jutarnji List című horvát napilapnak nyilatkozott szombaton arról, hogy a Mol részesedését az orosz vállalat veheti át az INA-ban, amennyiben a horvát kormány új stratégiai partnert keres.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!