Hétfő délelőttre 308,43-ig esett a forint az euróval szemben, ez egy százalékkal volt magasabb a múlt pénteki szintnél. A dollárral szemben 237,73-ig esett a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 252,18 forintba került. Különösen fájó, hogy ezzel elesett a tavaly nyári 307,50 körüli mélypont, így elvileg nyitva az út a 310-es szintig. A jegyzéseken ez meg is látszott, hiszen a tavalyi kulcsszint elesése után még meredekebben kezdett gyengülni a forint.

A rossz hangulatot az európai válságkezelés újabb problémái okozták. Azt követően, hogy Cipruson egyszeri illetéket vetettek ki a bankbetétekre, a szakértők attól tartanak, hogy az eurózóna többi perifériás államában is bankpánik törhet ki. Hiába hangoztatják a politikusok, hogy a szigetország példája csak egyszeri megoldás, nem kell hasonlóra számítani máshol.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!