Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések alapján a londoni, frankfurti és párizsi tőzsdeindexek 0,5-0,6 százalék erősödéssel kezdhetik a kereskedést és az euróövezeti EuroStoxx50 index is 0,4 százalék körüli nyereséget érhet el nyitáskor - írja az MTI.

Kedden a tőzsdei árfolyamok alakulását az Európai Bizottság márciusi euróövezeti fogyasztói hangulatindexe, a brit fogyasztói és termelői árak februári alakulása, valamint a februári német termelőiár-infláció befolyásolhatja. A mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet márciusi német és euróövezeti gazdsági hangulatindexét teszi közzé.

Hétfőn nagy veszteséggel zártak az európai piacok. A páneurópai Stoxx 600 és FTSE Eurofirst 300 indexek, valamint az euróövezeti EuroStoxx50 index is egy százalékot meghaladó gyengüléssel fejezte be a kereskedést. A legnagyobb csökkenést, 1,69 százalékosat a londoni FTSE-100 index szenvedte el. A frankfurti DAX index 1,39 százalékkal csökkent, a párizsi CAC-40 index pedig 1,13 százalékkal végzett lejjebb. Madridban 0,99 százalék, Milánóban 0,98 százalék volt az indexcsökkenés.

A legnagyobb mértékben, több mint két és fél százalékkal a nyersanyagipari ágazat mutatója esett vissza az éleződő külkereskedelmi ellentétek miatt. A BHP Billiton, az Anglo American és a Glencore bányavállalatok részvényei négy százalékkal gyengültek.

Az olaj és gázipari ágazat is több mint két százalékkal gyengült. Hétfőn kizárólag az utazási és szabadidő ágazat végzett pluszban, árfolyammutatója 0,4 százalékkal erősödött.

Az olajár emelkedett, a Brent 0,80 százalékkal, hordónként 66,58 dollárra, a WTI 0,87 százalékkal, 62,67 dollárra.

Az euró árfolyama alig változott, az arany ára csökkent. Az eurót 0,03 százalékkal jegyezték erősebben, 1,2340 dolláron, az arany ára 0,16 százalékkal, unciánként 1315,70 dollárra csökkent.

Fotó forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!