Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 11.30-kor 35 931,63 ponton állt, ami a legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 342,93 pontos, 0,96 százalékos emelkedés, a szerdai nyitásnál 293,93 ponttal magasabb - írja az MTI. A részvénypiac forgalma délelőtt 6,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 25 forinttal, 0,11 százalékkal 22 280 forintra csökkent.

Az OTP-részvények ára 142 forinttal, 1,55 százalékkal 9312 forintra erősödött.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,64 százalékkal 474 forintra nőtt.

A Richter-papírok árfolyama 109 forinttal, 1,57 százalékkal 7068 forintra emelkedett.

A piac az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntésére és az azt követő sajtótájékoztatóra vár. A befektetők majdnem teljesen biztosak abban, hogy 25 bázisponttal, 100-125 bázispont közé emelkedik az amerikai alapkamat - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen elemzője az MTI-nek.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a tőzsdei kereskedés kezdete előtt úgy vélte, hogy mindegyik vezető részvény emelkedhet, azonban délután profitrealizálási hullám várható, mivel este kamatdöntő ülést tart az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, és ez némi óvatosságra intheti a befektetőket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!