A közlemény szerint erre a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., a Konzum PE Magántőkealap, a Konzum II Ingatlanbefektetési Alap, a Konzum Management Kft. és a KPE Invest Kft. megállapodása hatalmazta fel a Konzum Nyrt.-t.

A Konzum Nyrt. tavaly decemberben közölte, hogy a Konzum PE Magántőkealappal, valamint a Konzum Management Kft.-vel közösen 51,34 százalékos, többségi befolyást kíván szerezni az irodaházakat, ipari és logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn Holding Nyrt. fölött. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) márciusban hagyta jóvá, hogy a Konzum és érdekeltségei közvetlen közös irányítást szerezzenek az Appeninn felett - emlékeztet az MTI.

Áprilisban a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap apporttal 4,6 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre az Appeninnben, aminek ellenértékét a társaság új részvények forgalomba hozatalával egyenlítette ki. A tőkeemelés révén az alap 13,68 százalékos részesedést szerzett.

Május 11-én a Konzum PE Magántőkealap részesedése 20,59 százalék, a Konzum Nyrt.-é 18,7 százalék, a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alapé pedig 13,68 százalék volt az Appeninnben. Rajtuk kívül az OTP Ingatlanbefektetési Alapnak volt 5 százalék feletti (5,11 százalék) tulajdoni hányada. A közkézhányad 41,92 százalék volt.

Az Appeninn a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint készült egyedi beszámolója szerint 2017-ben 131 millió forint átfogó adózás utáni eredményt ért el, mérlegfőösszege 2017 végén l8,7 milliárd forint, saját tőkéje 8,4 milliárd forint volt. A társaság IFRS alapján összeállított 2017-es konszolidált beszámolóját 72,5 millió euró mérlegfőösszeggel, 32,2 millió euró saját tőkével és 2,548 millió euró adózott eredménnyel hagyta jóvá áprilisban a közgyűlés.

Az Appeninn részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, záróáruk kedden 648 forint volt, szerdán délután fél 5 körül 608 forinton kereskedtek velük. Az elmúlt egy évben az Appeninn-részvények legmagasabb ára 1173 forint, a legalacsonyabb pedig 301 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!