A keddi kereskedésben látott heves amerikai emelkedést segítette, hogy a Guardian értesülései szerint a németek és a franciák megegyeztek az EFSF keretének 2000 milliárd euróra való kiegészítéséről. A piaczárást követően a Bloombergnek egy neve elhallgatását kérő személy azt mondta, hogy még nincs megegyezés a két fél között, azonban a kedvező kimenetelű döntést már elültették a befektetők fülében. Kedvezőtlen hír is érkezett azonban, miután tegnap késő este két fokozattal, 'Aa2'-ről 'A1'-re rontotta Spanyolország adósságbesorolását a Moody's. A kilátások negatívak, azaz nem kizárt az újabb leminősítés.

Ma is számos makrohír érkezik Amerikából. 14:30-kor jön a szeptemberi újonnan kiadott építési engedélyek és a megkezdett építkezések száma, valamint a szintén szeptemberi fogyasztói árindex. Este pedig a Bézs könyv tartalmát teszik közzé Amerikában. Továbbá számos fontos vállalati jelentés is érkezik a tengerentúlról, nyitás előtt jön a Morgan Stanley, a Travelers és a United Technologies, míg zárás után az American Express teszi közzé számait.

Az irányadó nyugat-európai indexek közül a német DAX 0,3, a francia CAC-40 0,4, az angol FTSE-100 0,6 százalékos emelkedést mutat. Az első két óra emelkedése azonban egyelőre még nem meggyőző.

Az egyedi részvények közül az európai adósságválság megoldásába vetett emelkedő bizalom hatására a tegnapi eső nap után ma jól teljesít a bankszektor, mely képviselői közül a Commerzbank 3,2, a BNP Paribas 3,8 százalékos emelkedésben áll.

A British Sky Broadcasting Group részvényei 3,2, a német Software Ag papírjai 9,8%-ot ugrottak, a francia Accor pedig 1,8%-os emelkedést mutat a rendre jobb gyorsjelentések hatására.

Az Apple vártnál elmaradó jelentése viszont nyomás alatt tartja az ARM, az ASML és az Infineon papírjait, melyek rendre 1,3, 0,8, 1,8 százalékot veszítettek az értékükből.

A Stoxx szektorindexei közül ma a bankok és a biztosítók haladnak az élen, míg az Apple várttól elmaradó gyorsjelentése miatt a technológia szektor áll nyomás alatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!