A március végével záródott három hónapban a Berkshire Hathaway adózott eredménye 4,06 milliárd dollár, részvényenként 2469 dollár lett. Egy évvel korábban 5,59 milliárd dollár, részvényarányosan 3401 dollár volt az adózott eredmény - írja az MTI.

A tavalyi negyedéves eredményt két cég akvizíciójának lezárásával kapcsolatos egyszeri tétel javította, az idei első negyedévit pedig gyengítette, hogy a Berkshire biztosítási üzletága, részben a márciusi ausztráliai ciklon okozta hatalmas károk miatt 267 millió dollár veszteséggel zárt az egy évvel korábbi 213 millió dollár profit után.

A működési eredmény 5 százalékkal 3,56 milliárd dollárra, egy részvényre számítva 2163 dollárra csökkent az egy évvel korábbi 3,74 milliárd dollárról, részvényenként 2274 dollárról. Ennek alapján a szakértők magasabb, 2666 dolláros részvényarányos eredményre számítottak.

A 86 éves főrészvényes, elnök-vezérigazgató Warren Buffett nevével fémjelzett társaságnak gyakorlatilag a világon mindenben van többségi vagy kisebbségi részesedése a biztosítástól a szállításig, a közművektől az energiatermelésen át a feldolgozóiparig, a pénzügyi és más szolgáltatásoktól a kiskereskedelemig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!