Kéthavi mélypontján ragadt a hazai fizetőeszköz. A forint piacán a csütörtök délutáni jegybankelnöki nyilatkozat okozott hirtelen mozgást és azóta is ezeken a gyengébb szinteken forog az euróval szemben. Továbbra is kéthavi mélypontján jár a forint az euróval szemben. A jegyzések a péntek reggeli kereskedésben a 299,70-es szint környékén ingadoznak, legutóbb szeptember utolsó napjaiban járt ilyen magasan az árfolyam.

Az elmúlt egy hétben lecsorgás jellemezte a forintot: a múlt heti 296,50-es szintről 300-ig emelkedett az EUR/HUF árfolyama. A legutóbbi gyengülési hullám csütörtök délután érkezett a hazai fizetőeszköz piacára, épp amikor Matolcsy György MNB-elnök beszédéről megjelentek az első tudósítások. A jegybank elnöke amellett, hogy üzent a hitelminősítőknek, Olli Rehnnek és magyar közgazdászoknak, megismételte: van még tér további mérsékelt kamatcsökkentésre Magyarországon, és a kedvező inflációs kilátások miatt tartósan fennmaradhat a laza kamatkörnyezet.



 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!