Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index a kereskedési idő végén 0,28 százalék nyereséget, a Stoxx 600 index 0,21 százalék nyereséget, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,46 százalék nyereséget mutatott.

Londonban 0,1 százalék emelkedéssel fejezte be a kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,1 százalékkal erősödött, a párizsi CAC-40 index 0,6 százalékkal emelkedett. Madridban 0,3 százalékkal erősödött, míg Milánóban 0,1 százalékos gyengüléssel fejezte be a szerdai kereskedést a tőzsdeindex.

A nap vesztesei közé sorolt be szerdán a Daimler a jövő évre tervezett vezetőváltás bejelentésére. A részvény átmenetileg két százalékkal gyengült, de a zárásra közel visszanyerte eredeti árfolyamát.

Az Airbus részvénye három százalékkal erősödött, miután az A330-as típus új modellje egy engedéllyel közelebb került a forgalomba helyezéshez.

Az olajár lefelé korrigált az előző napi nyereséghez képest. A Brent kedden négy éves csúcsnál járt attól az aggodalomtól vezérelve, hogy az iráni olajexportra kivetett amerikai szankciók közelgő hatályba lépésével beszűkül a világpiaci kínálat. Washington igyekezett eloszlatni ezeket az aggodalmakat, hangsúlyozva, hogy az iráni olajexport kiesésével is lehet biztosítani a világpiac megfelelő ellátását.

A Brent nyersolaj ára az európai piaci záráskor 0,41 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 80,91 dolláron, a WTI ára pedig 0,58 százalékkal alacsonyabban 71,86 dolláron.

Az eurót 0,16 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1748 dolláron, az arany ára 0,56 százalékkal unciánként 1198,40 dollárra csökkent.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!