A nyugat-európai indexek - a magyarhoz hasonlóan  - délnek vették az irányt. Az FTSE-100 és a DAX 0,1, a CAC-40 0,7 százalékkal esett a Stoxx Europe 600 indexe 0,2 százalékos mínuszban állt délőtt 10 órakor. A periféria indexe közül a milánói FTSE MIB 0,7, a madridi IBEX-35 0,2 százalékos veszteségben járt.

A párizsi tőzsde 9 éves csúcsról kezdett visszakozni, miután az elnökválasztást a piacok kedvence, Emmanuel Macron nyerte vasárnap. A Stoxx Europe 600 indexét a nyersanyagok, az ipari részvények és a technológiai papírok húzzák le.

A francia 10 éves kötvények hozama 0,5 százalékkal - levesebb mint egy bázisponttal - 0,8 százalékra esett.

Ázsiában jó nap volt

Hétfőn emelkedéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék, a még nyitva tartó börzék is jórészt erősödtek. A már bezárt tőzsdék közül a tokiói 2,41 százalékkal erősödött (miután csütörtökön és pénteken zárva volt a börze), a tajpeji 0,38 százalékkal, az ausztrál pedig 0,49 százalékkal emelkedett - írja az MTI.

A tokiói tőzsdezáráskor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 0,45 százalék, a szöuli Kospi 1,94 százalék pluszt, a sanghaji tőzsde Composite indexe 0,60 százalék mínuszt jelzett.

Közép-európai idő szerint reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 49 cent (1 százalék) emelkedéssel 49,59 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!