Az alumínium tonnánkénti ára 2340 dollárra, 2012 márciusa óta legmagasabb szintre emelkedett a londoni fémtőzsdén (LME).

Az alumínium ára a héten eddig 14 százalékkal nőtt, soha eddig nem drágult ennyit egy hét alatt.

RuszAl termékeinek mintegy ötödét az amerikai piacon értékesítette. Elemzők szerint nagy eséllyel csődbe is juthat a cég, ha nem sikerül közvetett módon, harmadik fél bevonásával fenntartani az amerikai kivitelt. (Amerikai szankciók - padlóra kerülhet egy orosz óriás - ezt a cikket olvasta már?)

Az alumínium iránt élénk a kereslet az év eddig eltelt időszakában és ha kiesne a piacról az orosz cég, szűkülne a kínálat, ami az alumínium árának további emelkedésével járna.

A RuszAl legnagyobb tulajdonosa Oleg Gyeripaszka orosz mágnás, aki 48,13 százaléknyi részesedéssel rendelkezik az En+ Group nevű cégén keresztül - írta az MTI.

A kép forrása: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!