Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vélhetően folytatódik a BUX-index emelkedése, így szerdán ismét új csúcsot érhet el. Emellett a blue chipek emelkedésére is számít. Továbbra is kedvező a nemzetközi hangulat és az elemző szerint a befektetők szeretik a közép-kelet-európai régiós pénzeszközöket. Az OTP látványos kitörése is ezzel magyarázható - mondta el Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek.

A nemzetközi hangulat az ázsiai indexek teljesítménye alapján reggel vegyesnek mondható. Kedden is folytatódott a lendületes emelkedés a BÉT-en, miután sikerült új történelmi csúcsra kapaszkodnia a BUX indexnek, és egyben az OTP árfolyamának. A bankpapír hosszabb távon elérheti a 12 000 forintot - fejtette ki Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezetőelemző-helyettese.

Az elemző arról is beszámolt, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden jelentette be, hogy a Mol további 3 kutatási-kitermelési engedélyt nyert el Norvégiában, ezzel együtt 20 olajmezőben van engedélye. Az elnyert engedélyekkel a Mol kutatási portfóliója globálisan a duplájára nőtt. A miniszter szerint a Mol a következő 5 évben 500 millió dollárt fordít kutatásra Norvégiában. A Mol tavaly novemberi prezentációja alapján 2021-ig évente átlagosan 1000-1100 millió dolláros beruházást tervez, beleértve a kutatási tevékenységeket is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 514,02 pontos, 1,25 százalékos emelkedéssel, 41 516,41 ponton zárt kedden, ami új történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 21,3 milliárd forint volt. A Mol 4 forinttal, 0,13 százalékkal, 3200 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 380 forinttal, 3,35 százalékkal, 11 730 forintra nőtt, ami új történelmi csúcs, a részvények forgalma 13,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,42 százalékkal, 481,50 forintra emelkedett, forgalma 306,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,07 százalékkal, 6775 forintra csökkent, forgalmuk 3,1 milliárd forintot ért el.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,01 pontos emelkedéssel, 41 517,42 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest minimálisan erősödött.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!