Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, a pénteken megjelenő amerikai munkaerőpiaci adatok fordulatot hoztak, megjelentek a vevők és az amerikai piacok pluszban zártak. Az importvámok miatti kereskedelmi feszültségek ellenére a jó hangulat a hétvégén is kitartott a világban.

A magyar tőzsde európai és régiós szinten is alulteljesített pénteken, ezért a szakértő visszapattanásra, pozitív nyitásra számít a hét első kereskedési napján.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szintén úgy látja, hogy kedvező hangulatban indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén, miután az amerikai részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak pénteken.

A hazai vezető részvények közül továbbra is a Mol-ra és az OTP-re érdemes figyelni, az olajtársaság árfolyama a pénteki zuhanás után javíthat, az OTP grafikonján pedig továbbra is csak 5500 forint közelében húzódik az első fontosabb ellenállási szint. A Richter jegyzése hamarosan tesztelheti az 5000 forintos lélektani szintet, letörése esetén a 4800-4900 forintos zónában adódhat kedvező, akár hosszabb távú vételi lehetőség, mivel ott egy kiemelkedően fontos támasz húzódik.

A forint jelentősen erősödött az elmúlt napokban, a hétfői kereskedésben viszont nem lehet túl nagy mozgásra számítani, mert kedden reggel érkeznek a friss inflációs számok.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 559,36 pontos, 1,54 százalékos csökkenéssel, 35 775,73 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 6 milliárd forint volt.

A Mol árfolyama 72 forinttal, 2,62 százalékkal 2680 forintra csökkent, 2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 1,07 százalékkal 10 160 forintra esett, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 0,50 forinttal, 0,12 százalékkal 407,50 forintra gyengült, forgalma 77,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,85 százalékkal 5035 forintra csökkent, forgalmuk 742,1 millió forintot ért el.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!