Bukta Gábor, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője MTI-nek küldött kommentárja szerint mivel a Fidesz-KDNP győzelmét várták a piaci szereplők, ezért ennek hatása semleges lehet. Piacmozgató lehet, hogy hajnalban az ázsiai tőzsdék szinte kivétel nélkül emelkedtek, valamint a határidős indexek alapján Nyugat-Európa is pluszban nyithat. A vezető részvények közül a Richter ismét nekirugaszkodhat az 5500 forintnál tornyosuló ellenállásnak. Az OTP esetében nincs változás, továbbra is sávozó mozgást láthatunk, enyhe pozitív jelekkel. A Mol továbbra is igen hektikus maradhat. Izgalmas lehet viszont a Magyar Telekom piaca, a grafikon alapján napokon belül trendszerű mozgás indulhat a részvény árfolyamában.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: alapvetően kedvező a nemzetközi részvénypiaci hangulat, az ázsiai és a nyugat-európai piacokkal együtt emelkedés jöhet a magyar piacon is. Az országgyűlési választások eredményére alapvetően pozitív reakció várható a befektetők részéről, ez a kisebb papírokban is emelkedést hozhat - vélekedett.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 102,78 pontos, 0,27 százalékos csökkenéssel, 37 962,26 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 6,6 milliárd forint volt. A Mol 14 forinttal, 0,49 százalékkal 2878 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,43 százalékkal 11 540 forintra csökkent, forgalmuk 1,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,44 százalékkal 450 forintra esett, forgalma 207,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,20 százalékkal 5355 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Képünk forrása: Napi.hu

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!