Magyarország tíz év elteltével jelent meg újra a japán kötvénypiacon - mondta Barcza György az M1-en. A most jenben kibocsátott devizakötvény kamata 0,37 százalék, a kibocsátás mintegy 227 millió euró értékű, az egész évre tervezett devizakötvény-kibocsátás kevesebb mint harmada.

Barcza György szerint azért is érdemes jelen lenni a japán piacon, mert az ázsiai befektetők hosszú távra vesznek állampírokat, ha egy papírt megvásárolnak, azt hosszú ideig, gyakran a lejáratig megtartják.

Idén mintegy 2,2 milliárd euró devizaadósság jár le. Az államadósságon belül egyre csökken a devizaadósság aránya, az idei év végére várhatóan 20 százalék alá mérséklődik - mondta Barcza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!