A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett Appeninn Nyrt. március 12-én arról tájékoztatott, hogy hétfőn olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja, erre tekintettel kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését - írja közleményében a vállalkozás.

Az ingatlanhasznosítással foglalkozó társaságban éppen pénteken jelentették be, hogy a szintén a BÉT-en jegyzett Konzum Nyrt. - és az aköré szerveződött Konzum-csoport - együttes részesedése immár 51,40 százalékos az Appeninnben. A Konzum tavaly augusztusban jelentette be, hogy a Konzum és a Konzum PE magántőketársaság összesen 49 százalékos részesedést szereznek a társaságban. Múlt csütörtökön hagyta jóvá a befolyásszerzést a Gazdasági Versenyhivatal.

A Konzumban a felcsúti polgármester, gázszerelőből lett sikeres milliárdos, Mészáros Lőrinc 19,57 százalékos tulajdonos. Ezzel a második legnagyobb részvényes a Konzum PE Magántőkealap után (40,31 százalék). De a társaság bonyolult struktúrája miatt a tulajdonolt Nyrt. valójában 47 százalékos tulajdonosa a tőkealapnak, amelyben emellett Mészáros Lőrinc 53 százalékos tulajdonos.

A fotó forrása: Koszticsák Szilárd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!