Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ÁKK folyamatosan figyeli a kereslet alakulását a lakossági állampapírpiacon, és ha csökkenni kezd a kereslet, akkor lépni fog, de egyelőre erre nincs szükség - mondta a lapnak Barcza György, az ÁKK vezérigazgatója.

Szerinte a jelenlegi kereslet elegendő ahhoz, hogy az ÁKK tartsa az év egészére tervezett 580 milliárd forintos nettó kibocsátást. (Ennyit eshet még a forint, mielőtt jönne a fordulat.)

Az államadósság finanszírozásából a lakossági papírok részaránya elérte a 25 százalékot, ezt a szintet az államadósság kezelő optimálisnak tartja - tette hozzá.

Az ÁKK kedvezőnek tartja azt is, hogy a lakosság a hosszabb futamidejű állampapírokat választja a rövidebbek helyett - olvasható a Világgazdaságban az MTI tudósítása szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!