A 332-es támasz megközelítését követően ismét emelkedés indult a mai kereskedésben, majd a 333,04-es szint közelében mozgott az árfolyam - áll az Equilor piaci helyzetértékelésében. Amennyiben ezt a szintet szignifikánsan áttörné, ismét a 335-ös magasság felé indulhat a jegyzés, melyet rövid időn belül el is érhet.

Összességében kivárás van, ahogy a pillanatnyi kereskedés is mutatja, nincs túl nagy mozgolódás a pénzpiacon. Az elérhető elemzések szerint a forint az euróval szemben 328, illetve 336-337-es sávon belül mozoghat.

A nemzetközi piacokon ma késő délután az hathat leginkább, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi viszályban tűzszünetet kötnek. Ennek részleteit csak később hozzák nyilvánosságra.

Ünnepel az Equilor

Az Equilor Befektetési Zrt. és a Budapesti Értéktőzsde vezetői a befektetési szolgáltató székházában indították el a kereskedést a tőzsde csengőjének jelképes megszólaltatásával szerdán. Az Equilor, mint a legrégebbi magyar befektetési szolgáltató 30 évvel ezelőtt, 1990-ben kezdte meg működését, majd ebben az évben részt vett a BÉT újraalapításában. Az Equilor néhány nap különbséggel a magyar tőkepiac, valamint a magyar tőzsde újraalapításával egy időben kezdte meg működését Rotter és Társai Rt. néven 1990. május 7-én. 1991-től Confides néven működött, 1995-től pedig mai nevét viseli.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!