Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hosszú hétvége utáni első napon 327,5 forint fölé emelkedett az euró árfolyama. A múlt hét elején még 323 forint körül jegyezték a közös uniós fizetőeszközt, és még pénteken záráskor is 324,67 forint volt a keresztárfolyam. Az Equilor szakértői szerint viszont tovább eshet a forint.

"A hét elején jelentősen gyengült a forint, és egyenesen a 327,50-es ellenállási szintet célozta meg, ott akadt el a tegnapi kereskedésben. Az indikátorok mozgása alapján azonban nem lehet kizárni, hogy ezúttal az áttörésre is sor kerül, ez esetben a 330-as ellenállásig szökhet fel a jegyzés" - írták elemzésükben.

Jövő hét kedden tartja a Magyar Nemzeti Bank a következő kamatdöntő ülését. Mivel az előző ülés óta változott a nemzetközi környezet, nem zárható ki, hogy akár további monetáris lazítással kapcsolatos utalást fogalmaz meg a hazai jegybank - írták a szakértők.

A gyengülő forint a jegybanki politika "természetes" következménye

Az MNB-nek a kamatemelésen kívül nemigen maradt más eszköze, hogy a forintgyengülés ellen tegyen. A jegybank viszont a legtöbb jel szerint nem fog fellépni azért, hogy a jelenleginél erősebb legyen a forint. Ehhez be kellene húzni a kéziféket a gazdaságban, amelyre nincs szándék. Ha nincsenek - nem is valószínű, hogy lesznek - hirtelen árfolyamgyengülések, az euróárfolyam zavartalanul "elketyeghet" akár 335 forintig is - nyilatkozta lapunknak még májusban Szabó E. Viktor, az Aberdeen Asset Management befektetési igazgatója.Úgy tűnik, mintha a kilencvenes évek második felének csúszó leértékelődéséhez térnénk vissza, csak nincs a két szélen explicit vállalás - vélekedett akkor Szalma Csaba, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója. Prognózisa szerint reális forgatókönyv, hogy a korábbi időszakban tapasztalt, jellemzően 320-325 forint körül mozgó euróárfolyamsáv feljebb kerüljön akár a 325-330-as szintre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!