Az euró jegyzése a szerda esti 322,25 forintról 322,49 forintra emelkedett csütörtök reggel nyolc órára. Délután fél 1-kor már 322,86 körüli szinteken állt a magyar valuta. Év eleje óta mintegy 0,55 százalékkal erősödött az euró a magyar pénzhez képest - a Stooq.com adatai szerint.

Az európai tőzsdék is esnek, amelyben két tényezőnek van fontos szerepe: az Apple a szerdai amerikai tőzsdei zárás után a világgazdasági lassulásra és az amerikai-kínai kereskedelmi viszályra hivatkozva a korábban jelzett 89-93 milliárd dollárról 84 milliárd dollárra fogta vissza tavalyi negyedik negyedévre eső első pénzügyi negyedéves bevételére és 38,0-38,5 százalékról 38 százalékra a bevételarányos jövedelmezőségére vonatkozó előrejelzését.

A rossz hangulat másik felelőse pedig hogy a dollárral szemben nagyot erősödött a jen, amely lehúzta a feltörekvő piacok, így a magyar gazdaság devizáját is. A flash crash szerda éjfél előtt következett be nem sokkal, amikor néhány perc alatt több mint 4 százalékot ugrott a japán jen árfolyama a dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!