Megdőlt az újabb euró/forint árfolyamrekord. Kedden 337,25 forinton tetőzött a keresztárfolyam, később viszont erősödött a magyar fizetőeszköz, egészen 335,42-ig süllyedt az euró ára. A látványos erősödés akár jegybanki beavatkozás jele is lehetett, de ebben a szakemberek sem biztosak.

"A jegybank nem fogja bejelenteni, ha interveniált. Elképzelhető, hogy ez megtörtént, de az is lehet, hogy csak zárták a befektetők a pozícióikat, emiatt fordult meg az árfolyam" - mondta a Napi.hu-nak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője.

A következő napokban tovább gyengülhet a forint a szakember szerint. Elsősorban azért, mert az Európai Központi Banktól (ECB) további lazítást várnak, és az MNB-nél is lazításra számít a piac. Rövidtávon - az év végéig - 340 forintig drágulhat az euró, jövőre pedig akár 350 forintos árfolyam is elképzelhető.

Délután fél ötkor az eurót 336,24, a dollárt 305,27, a svájci frankot 306,20 forinton jegyezték. Az euró/dollár kurzusa visszatért a reggeli árfolyamszintre, így 1,1014 dollárnál járt az euró árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!