Az Akko Invest Nyrt. igazgatósága szerdán arról döntött, hogy megvásárolja az ALQ SAS Franciaországban bejegyzett - szállodai ingatlanprojekttel rendelkező - társaság jegyzett tőkéjének 100  százalékát megtestesítő üzletrészt. A hír közzététele után több mint 3 százalékos pluszba került a cég árfolyama.

Az Akko Invest korábban Plotinus néven volt jelen a tőzsdén, a névváltásra az idén került sor. A Plotinusszal kapcsolatban korábban felmerült, hogy kivezetik a tőzsdéről, tavaly ősszel viszont a tulajdonosok már úgy ítélték meg, sokat ér a tőzsdei jelenlét, és lehet vevő a cégre. Lett is: ifjabb Ádámosi György vállalkozó személyében, akit Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató jó barátjának tartanak, és akinek cége, az AGY69 AG mostanra már 12,37 százalékos pakettel rendelkezik, a társaságban.

Ifjabb Ádámosi rutinos befektetőnek számít a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). Korábban ő volt az Appeninn, majd az Altera fő részvényese is. Előbbi céget a Mészáros Lőrinczhez köthető Konzum-csoportnak adta tovább, az utóbbit pedig a Wallisnak. Az Altera részvényeivel most már AutoWallis néven kereskednek a tőzsdén.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!