Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A "pro forma" pénzügyi eredmények a társaság várakozásainak megfelelően alakultak. A bérleti díjbevétel az egy évvel korábbit 23 százalékkal meghaladva, 3,509 millió euróra emelkedett. A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) a működési költségek alacsonyabb szintje mellett 30 százalékkal, 3,352 millió euróra nőtt - írja az MTI.

A beszámoló szerinti nettó eredmény 6,702 millió euró volt az első negyedévben, az EBITDA pedig 3,352 millió euró. A beszámoló szerinti eredmény 5,389 millió euróval magasabb a "pro forma" eredménynél, a befektetési célú ingatlanok el nem számolt értékcsökkenése 1,661 millió euróval, míg valós érték változásuk 3,728 millió euróval növelte az eredményt. A valós érték növekedést a déli területen megvalósult új fejlesztések átadása, és új bérleti szerződések megkötése eredményezte.

2018 hasonló időszakában a beszámoló szerinti eredmény 2,361 millió euróval volt magasabb a "pro forma" eredménynél.

A társaság tulajdonában álló teljes ingatlanállomány valós értéke az első negyedév végén 263,3 millió euró volt, 1,2 millió euróval elmaradt a 2018. negyedik negyedév végitől. A valós nettó eszközérték pedig 191,1 millió euró volt, 335 ezer euróval magasabb a 2018. év véginél. Az egy részvényre jutó nettó eszközérték az előző negyedév végi 18,9 euróról 19 euróra nőtt.

A jelentés szerint a 2019. évi várható "pro forma" nettó eredmény a korábban publikáltaknak megfelelően 4,7 millió euró. A 2018-ban átadott új épületegyüttes 2019-ben már egész évben bevételt generál, a várható bérleti díjbevétel 14 millió euró. A működési költségek hasonló szintje, az újonnan átadott fejlesztések és felújítások kapcsán növekvő értékcsökkenés mellett a 2019. évi nettó nyereség várhatóan közel 6 százalékkal haladja meg a tavalyi eredményt.

Figyelembe véve a várhatóan rendelkezésre álló készpénzállományt, valamint a SZIT-re vonatkozó osztalék előírásokat, továbbá elsősorban azok szellemét, továbbra is a "pro forma" eredmény 90 százalékának megfelelő osztalék kifizetését tervezi a társaság - tartalmazza a jelentés.

A Graphisoft Park részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A szerdai kereskedést 3520 forinton zárta a papír, az előző záróárnál 30 forinttal, 0,85 százalékkal alacsonyabban. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 3700, a legalacsonyabb 3180 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!