Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hatodik legnagyobb amerikai bank szerdán azt közölte, hogy az adózott eredménye éves összevetésben 9 százalékkal, 2,336 milliárd dollárra, részvényarányosan 1,39 dollárra csökkent a március végével záródott három hónapban.

A Morgan Stanley bevétele 7 százalékkal, 10,286 milliárd dollárra süllyedt, különösen az értékpapír-kereskedelmi üzletágban estek vissza a bevételei. Elemzők gyengébb, 1,17 dollár részvényarányos eredményre és alacsonyabb, 9,93 milliárd dollár bevételre számítottak.

A tőkearányos nyereség (ROE) 13,1 százalékra csökkent a tavalyi első negyedévi 14,9 százalékról. A bank tőkemegfelelési rátája, az úgynevezett Tier 1 mutató ugyanakkor 16,5 százalékra javult az egy évvel korábbi 15,5 százalékról.

A bank az első negyedévben 28 millió saját részvényt vásárolt vissza 1,18 milliárd dollár értékben, részvényenként 42,19 dolláros áron.

A New York-i tőzsde szerdai korai kereskedésében a Morgan Stanley árfolyama 1,4 százalékos erősödéssel, 47,69 dolláron állt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!