A "magyar valuta" sérülékenysége két problémát okoz makrogazdasági szinten: az egyik a devizahitelek okozta probléma, amely számos családnak okoz napi szinten gondot, ez pedig a gazdaság egészére is hatással van - vélte Orbán Viktor.

Az államadósság a másik, hiszen hiába csökkenő a tendencia, az még mindig magas. A forintban fennálló államadósság a devizában fennállóhoz képest sokkal kedvezőbb mint volt, így a jövőben egy rubeléhez hasonló összeomlás sokkal kevésbé fogja érinteni az országot - bizakodott a kormányfő.

Az MNB-nek nincs árfolyampolitikája - jelentette ki Matolcsy György, aki szerint Magyarország sikeresen enyhítette és közel jár ahhoz meg megszüntesse a sérülékenységét a devizahitelek okozta problémákkal szemben. Nincs árfolyamcél, nincs kényszer a beavatkozásra - kommentálta a jegybank vezére, a gyengülő forintárfolyamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!