Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vezető részvények a Mol kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest. Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en kifejtette: elsősorban az OTP és a Richter húzta le a BUX indexet. A hétfőn kereskedési szünet volt az amerikai piacon és a londoni börzén is szünnap volt, ami meglátszott a magyar piac aktivitásán is, a forgalom elmaradt az átlagostól.

A vezető elemző elmondta, az olasz piacon nagyobb eladói hullám bontakozott ki, elsősorban a bankrészvények piacán, az UniCredit például több mint 4 százalékkal esett. Ezt azzal magyarázta, a befektetők attól kezdtek félni, hogy ősszel előrehozott választások lehetnek Olaszországban, ami profitrealizálási hullámot indított el. Ezt megérezték az európai bankok is, a Raiffeisen és az Erste is 2 százalékkal gyengült. Ehhez képest az OTP 1 százalék körüli esése nem volt annyira rossz teljesítmény - jegyezte meg.

A Mol 0,2 százalékkal 22 125 forintra erősödött, 694,8 millió forintos forgalomban. Az OTP 0,9 százalékkal 8440 forintra esett 1,7 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékkal 461 forintra esett, forgalma 89,4 millió forint volt. A Richter-papírok 1,5 százalékkal 6883 forintra gyengültek, forgalmuk 841,6 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!