A tavalyi évet követően árbevétele tetemes részét idén is kutatásra és fejlesztésre fordítja a Richter Gedeon Nyrt. - mondta újságíróknak Orbán Gábor, a cég vezérigazgatója.

Tavaly erre a gyógyszergyártó cég árbevételének 10 százalékát fordította, ami önmagában történelmi rekord volt, idén ez az arány 11,5 szálszákra emelkedik.

Ahogy haladnak előre a molekuláink a csőben, egyre többet kell rájuk költeni

- mondta Orbán.

A Richter a fejlesztési költségeit elsősorban meglévő termékeinek piacon tartására, illetve a minőségbiztosításhoz szükséges vizsgálatok, fejlesztések jelentik.

A Richter idén az Egyesült Államokban 20 százalékkal, Nyugat-Európában 10 százalékkal, Oroszországban pedig 3 százalékos növekedéssel számol az idén.

A gyógyszergyártó adózás utáni eredménye tavaly megközelítette az 50 milliárd forintot. A gyógyszergyártásban a forgalom 11,7 százalékos növekedéssel meghaladta a 407 milliárd forintot. A kimagasló növekedéshez a kiemelt nőgyógyászati termékek értékesítése  járult hozzá, elsősorban az amerikai, és a nyugat-európai piacokon.

A Richter árfolyam az eredményközlést követően esett a Budapesti Értéktőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!