Az olaj és gázrészvények estek hétfőn, amint a befektetők a Texasra lecsapott, Harvey hurrikán által okozott károkat próbálták felmérni.  Londonban nem volt kereskedés. Frankfurtban a DAX 0,4 százalékot esett, Párizsban a CAC-40 pedig 0,5 százalékkal gyengült.

A pán-európai index, a Stoxx Europe 600 0,5 százalékkal állt záráskor a pénteki záróértéke alatt.

Az milánói FTSE MIB 0,1, a madridi IBEX-35 0,6 százalékot esett hétfőn.

A MarketWatch szerint főleg az energiaipari papírok álltak a vesztesek oldalán a hét első napján, miután Texasban olajfinomítókat kellett bezárni a hurrikán miatt.

Az európai tőzsdék zárását követően a tengeren túlon vegyesen teljesítettek a vezető indexek. A Dow 0,2, az S&P 500 0,1 százalékkal esett, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal emelkedett.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 82 cent csökkenéssel 51,16 dolláron állt. A WTI hordónkénti jegyzése 3,5 százalékos esést követően 46,20 dollárnál járt.

(Képünk forrása: AFP PHOTO/Thomas B. Shea)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!