Nem viselték túl jól a Mol részvényei azt a Napi Gazdaság által megszellőztetett információt, amely szerint a norvág állami vagyonalap fontolóra veheti a társaság 1,6 százalékos részvénycsomagjának eladását. Ennek fő oka az lehet, hogy a tavaly év végén ekkora Mol pakettel rendelkező befektető elvileg nem tarthatja olyan cégek részvényeit, amelyekkel kapcsolatban korrupciós vádak merülnek fel. Márpedig a Mol-Hernádi - attól függetlenül, hogy mennyire megalapozott vádakon nyugszik - ilyennek tekintendő. Egy ekkora mennyiség piacra kerülése hatalmas eladói nyomást jelenthetne a Mol piacán, így érthető az ideges reakció.

A részvények árfolyama ma már 5 százalékot meghaladó mínuszban is járt a tőzsdén, 14 350 forinton, innen tudott egy kisebb emelkedés megindulni 14 500 forint fölé. A Mol árfolyama utoljára 2011 szeptember végén járt ilyen mélységben, akkor az amerikai államadósság leminősítése és az európai adósságválság nyomán kialakult pánikhangulatban verték le idáig a részvény árfolyamát.

A Mol árfolyama
Kép: www.markers.hu

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!