Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sikeresnek minősítette a Waberer's International harmadik negyedéves teljesítményt Lajkó Ferenc a társaság vezérigazgatója. A számokat ismertető sajtótájékoztatón úgy vélte, a cég hozni tudja a vele szemben támasztott elvárásokat, ez alatt azonban csak az elemző várakozásokat értette. Elmondása szerint ugyanis a cég kommunikációs stratégiája szerint egyelőre nem közölnek saját eredményeikre vonatkozó várakozásokat. Ennek egyik oka, hogy hiteles kommunikációt szeretnének folytatni, másrészt az idei az első tőzsdei év, s ez a jövőben változhat.

Lajkó szerint a harmadik negyedéves eredmények igazolják a cég vezetésének stratégiáját, a számok egyszerre tanúskodnak komoly organikus és nem organikus növekedésről. Hangsúlyozta, ez az első negyedév, amikor a megvásárolt lengyel Link számai először jelentkeznek az adatokban.

Kiemelte, az árbevétel 23 százalékkal emelkedett a harmadik negyedévben az előző év hasonló időszakához képest, az EBITDA 20 százalékos emelkedést mutatott. Ráadásul ez nem kizárólag az akvizíció hatásainak volt köszönhető. A nagy növekedést ugyan a Link számait is tartalmazó nemzetközi fuvarozási szegmens mutatott, azonban ott is ennek a bővülésnek csak egy része volt az akvizíciónak köszönhető.

Erdélyi Barna a cég pénzügyi igazgatója kiemelte, a menedzsment mindegyik szegmens harmadik negyedéves teljesítményével elégedett. Nagy eredménynek tartja a cég részéről, hogy van elegendő sofőrjük a megnövekedett piaci igények kielégítésére. Úgy látja egyébként, hogy a cég tevékenységében az év elejétől kezdve folyamatos felépülés látható, a gyengébb első negyedévet követett egy jobb második, majd egy nagyon jó harmadik negyedév.

A cég vezetése fontosnak tartja, hogy a cég eladósodottsági mutatója csak a gördülő értékkel számolt EBITDA értékének a 3,4 szeresére emelkedett. Sőt, a Link-hatást nem számolva csak 2,9, s mivel a lengyel cég számai most már negyedévről-negyedévre jelentkeznek, a tőkeáttételi mutató folyamatosan ez utóbbi érték felé közelít majd.

A befektetők mindezek ellenére a jelek szerint nem voltak túlságosan elégedettek az eredményekkel, a cég részvényeinek árfolyama a kezdeti kisebb megugrást követően késő délelőttre már alacsonyabb volt, mint az előző napi záróérték. Fél 11-kor 4726 forinton cseréltek gazdát, ami 0,55 százalékos csökkenés hétfőhöz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!