Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A héten a részvénypiac forgalma 47,54 milliárd forint volt az előző heti 31,56 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek. Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzése szerint a magyar börzének a héten sikerült felülteljesítenie az európai részvénypiacokat, új történelmi csúcsra emelkedett a BÉT részvényindexe, ami elsősorban az OTP és a Mol kiemelkedően jó teljesítményének köszönhető.

Szerdán piaczárás után a Magyar Telekom közölte második negyedéves számait, pénteken hajnalban pedig a Mol hozta nyilvánosságra vállalati jelentését. A kommentár szerint a távközlési vállalat eredményei nem okoztak különösebb meglepetést, a bevételek meghaladták ugyan az előzetes várakozásokat, de a profitabilitás továbbra is nyomás alatt van. A Bloomberg előrejelzése alapján az osztalék 5 forintos emelése várható az idei évre, tehát jövő tavasszal 25 forint helyett 30 forintos osztalékot fizethet a vállalat. A jelentés nem váltott ki érdemi árfolyamhatást, továbbra is a 460-470 forintos, szűkebb sávban mozog a Magyar Telekom jegyzése.

A Mol kellemes meglepetésekkel szolgált pénteken, a vállalat nettó eredménye 12 százalékkal nőtt. A kutatás-termelés üzletág adózás előtti eredménye éves bázison 37 százalékkal emelkedett. A menedzsment felfelé módosította éves előrejelzéseit, és a növekvő szabad cash-flow állomány miatt akár osztalékemelés is lehetséges. A jelentés közzététele után erőteljes vételi nyomás alakult ki a Mol piacán, az árfolyam 23 ezer forint fölé került, ez 6 éves csúcsnak felel meg - írja az MTI.

Az OTP is jól teljesített a héten, a bankpapír árfolyama 10 éves csúcsra került, a jövő hét pénteken esedékes gyorsjelentés előtt optimisták a befektetők - áll az elemzésben.

A blue chipek közül a legnagyobb mértékben, 5,66 százalékkal a Mol erősödött, a pénteki kereskedést 23 350 forinton fejezte be a papír, heti forgalma 13,98 milliárd forint volt.

Az OTP-részvények árfolyama 3,32 százalékkal emelkedett, pénteken 9815 forinton zárt a bankpapír, heti forgalma 17,67 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, a hét utolsó napján 467 forinton zárta a kereskedést, a részvények forgalma a héten 1,08 milliárd forint volt.

A hét vesztese a Richter lett, a papír árfolyama 1,35 százalékkal esett, a kereskedést 6570 forinton zárta pénteken, heti forgalma 9,73 milliárd forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 2735,25 ponton zárt pénteken, 23,67 ponttal, 0,87 százalékkal emelkedett az előző héthez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!