Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Richter ma reggeli bejelentése szerint megkapta az Európai Bizottságtól a forgalomba hozatali engedélyt a Reagilára (cariprazine). Az Erste Befektetési Zrt. szakértői szerint a májusi pozitív szakmai vélemény után borítékolható volt a kedvező döntés. Így megnyílt a tér a gyógyszer bevezetése előtt, de ez még hosszabb időt vehet igénybe, hiszen itt egy drága készítményről van szó, amelyet általában egészségbiztosítási támogatással kapnak a betegek - írják a brókercég szakértői.

Így az Esmya-hoz hasonlóan itt is hosszabb ártárgyalásokra lehet számítani a hatóságokkal. A gyógyszer tehát jövőre vagy 2019-ben kerülhet az európai piacokra. A közép-kelet európai és a FÁK-régióban a Richter hozza forgalomba, míg Nyugat Európában a Recordati fogja forgalmazni, amellyel még korábban kötött erre szerződést a Richter. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy ez az egyetlen gyógyszer, amely a skizofrénia negatív tünetegyüttesére is hatásosnak bizonyult, így azt gondoljuk, hogy ez a tény segítheti a mielőbbi piacra kerülésben, hiszen a betegek mintegy 30 százalékának javíthatja az életminőségét - írják az Erste elemzői.

A hír pozitív, azért azt is látni kell, hogy az európai antipszichotikum piac mintegy egy nagyságrenddel kisebb mint az amerikai, így itt jóval kisebb bevételekre lehet számítani mint az Amerikára várt 500-1000 millió dollár, a felfutás után - teszik hozzá.

Az, hogy a  forgalomba hozatali engedélyt megkaptuk, kollégáink kiváló munkáját dicséri. Megelégedettségünkre szolgál, hogy a Reagila (cariprazine) elérhetővé válik a betegek és kezelőorvosaik számára az EU területén is, mint egy további, a skizofrénia kezelését szolgáló terápiás lehetőség - mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

A piac kedvezően fogadta a hírt, a Richter-részvények árfolyama a kereskedés első két órájában másfél százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!