Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 4iG Nyrt. is megszenvedte az elmúlt napok tőzsdei esési hullámát az önkormányzati választások után: míg pénteken még 860 forinton állt a papír, szerdán 5 órakor már csak 828 forinton kereskedtek vele. A trend miatt is érdekes volt, hogy mit közöl Jászai Gellért elnök a cég terveiről és helyzetéről.

"Nem sokáig tart az állami megrendelések bejelentésétől mentes időszak, senki ne gondolja, hogy ha két hónapig nem jelentenek be semmit, akkor semmi sem történik a cégnél" - jelentette ki a társaság elnök-vezérigazgatója és nagytulajdonosa az Infotér konferenciáján a Portfolio beszámolója szerint. Utóbbi kérdés relevanciáját az adta, hogy kisbefektetői körökben egyre többször vált témává, hogy míg az év elején sorra érkeztek az állami megrendelésekről szóló tőzsdei bejelentések, addigra az utóbbi időben e téren nagy volt a csend.

Jászai ezt azzal magyarázta, hogy csak a jelentősebb, nagyobb megrendeléseket kell kötelezően bejelenteni, tehát önmagában a hallgatás nem egyenlő a tétlenséggel. Másrészt szerinte az ilyen jellegű megbízásoknak van egy ciklikussága is, nem minden időszakban írnak ki nagyobb tendereket.

"Nem hinném, hogy ez a bejelentésmentes időszak hosszú ideig tartana. Az utóbbi időszakban sok tender indult, és sok lehet még a következő 2-3 hónapban, amelyeken tervezünk indulni, dolgozunk azon, hogy legyen mit bejelenteni a befektetőknek" - közölte nyugtatólag az elnök-vezérigazgató, aki azt is hozzátette, hogy:

a 4iG nem politikai alapon működik, nem a politikától függő cég, de kétségtelen, hogy az állam az egyik legnagyobb megrendelője.

A másik fontos kérdés a cég életében a T-Systems felvásárlásának folyamata: Jászai elmondta, lezárult az átvilágítás első szakasza, így "november közepén felszállhat a füst". A 4iG az MNB 30 milliárdos kötvényprogramjában való részvételéhez szükséges minősítése, az akvizíció méretének és a vállalatcsoport nagyságának megfelelő ütemben halad. Azt is elmondta, hogy a kötvénykibocsátásból és a tőkeemelésből származó összeget nem kizárólag a tranzakció finanszírozására fordítanák.

A portálnak elismerte az üzletember, hogy egy kínai útról tért vissza, mivel a következő évek távlatában a társaság szeretne nyitni ebbe az irányba.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!