Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idei első fél évben a Rába csoport üzemi nyeresége 27,7 százalékos növekedéssel 993 millió forintra emelkedett, és ehhez a teljesítményhez mindhárom üzletág pozitív eredménnyel járult hozzá.

A közlemény szerint kiváló volt a vállalat készpénztermelési hatékonysága, az EBITDA az idei első fél évben 1,98 milliárd forintra nőtt, 7,1 százalékkal haladva meg az előző év hasonló időszakit - közölték.

Az adózott eredmény 713 millió forint volt az idei első hat hónapban, 40,7 százalékkal szárnyalta túl 2016 első fél évének adatát.

A közlemény ismerteti: a stratégiai beruházások növekvő kifizetései mellett is sikerült a nettó hitelállományt az egy évvel ezelőtti, 2,1 milliárd forintos szinten stabilizálni, ami a nyereséges működésnek, a hatékony készpénztermelési képességnek, valamint a továbbra is szigorú működőtőke-gazdálkodásnak köszönhető.

A Rába sajáttőke-állománya 7,4 százalékkal növekedett.

A cég közleménye idézi Pintér Istvánt, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta: az idei első fél év kiváló gazdálkodási eredményei azt mutatják, hogy a folyamatban lévő stratégiai beruházásaik pénzügyi bázisa továbbra is szilárd. Igazolva várakozásaikat azok az iparági szegmensek növekedtek, amelyeket az elindult beruházásaik is érintenek. Pintér István szerint mindezek stabil alapot nyújtanak ahhoz, hogy további meghatározó beruházásokkal új területek felé nyisson a Rába.

A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, a papírok 0,77 százalékos gyengüléssel, 1289 forinton zárták a szerdai kereskedést. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 1345, a legalacsonyabb 1112 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!